De ce majoritatea investiţiilor din SUA vin în Moldova prin Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri americani preferă să facă învestiţii în Republica Moldova prin intermediul unor firme înregistrate în Olanda.

John Maxemchuk, preşedintele Camerei de Comerţ Americană din Moldova (AmCham Moldova) susţine că de vină este regimul fiscal mai favorabil din Ţara Lalelor.
„Oficial investiţiile directe venite din SUA în economia Republicii Moldova sunt de circa 95 milioane de dolari, în realitate acestea sunt de circa trei ori mai mari şi se fac prin intermediul companiilor holding", a declarat preşedintele AmCham Moldova.

În opinia lui John Maxemchuk investiţiile americane sunt de regulă de lungă durată, ceea ce denotă încrederea oamenilor de afaceri în perspectivele economice ale ţării noastre. „Moldova are un potenţial mare pentru creştere şi dezvoltare. În timp ce o mare parte din această creştere va fi generată de sectorul privat, ea nu poate fi efectuată fără reformele necesare şi sprijin din partea guvernării", a menţionat omul de afaceri american.

„În primul rând, e vorba de reforma justiţiei, care ar asigura şi protecţia reală a proprietăţii private", a adăugat Cristina Harea, manager la compania Horizon Capital Advisors. Totodată omul de afaceri a menţionat că „Este necesară eliminarea barierelor birocratice de zi cu zi şi facilitarea investiţiilor în producţia de mărfuri şi exportul acestora".

William H. Moser, noul ambasadorul al SUA în Republica Moldova a declarat că oamenii de afaceri, inclusiv cei americani au nevoie de un mediu de afaceri transparent şi competitiv, care să fie în beneficiul întregii societăţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite