Companiile imobiliare susţin că evoluţiile negative din economie nu le-a afectat vânzările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sectorul construcţiilor de abia a ieşit din criză
Sectorul construcţiilor de abia a ieşit din criză

Reprezentanţii companiilor imobiliare anunţă că nu duc lipsă de oferte de cumpărare pentru apartamentele ce au fost sau se află în construcţie.

„În blocurile date în exploatare au fost vândute deja toate apartamentele, iar în cele aflate în stadiu de construcţie circa 90% din locuinţe au fost cumpărate", ne anunţă Tamara Beloconi, agent de vânzări la Agenţia Municipală de Ipotecă (AMIC)

Potrivit specialistului oferta de spaţiu locativ porneşte de la un preţ de 500 de euro pentru un metru pătrat şi urca la 700 de euro. „Cele mai mici preţuri sunt la apartamentele de la ultimele etaje", precizează Tamara Beloconi.

Şi reprezentanţii companiei Dansicons sunt optimişti. „Am lansat anul trecut cel mai mare proiect imobiliar din Chişinău în care se vor afla peste 1740 de apartamente şi la începutul anului viitor opt blocuri vor fi date în exploatare. În aceste blocuri toate locuinţele au fost vândute", precizează Iurie Bacalu, agent de vânzări la Dansicons.

Totodată, acesta ne anunţă că preţul spaţiului locativ variază între 580 la 750 de euro pentru un metru pătrat, în dependenţă de bloc, etaj şi termen de dare în exploatare.

Conform datelor Agenţiei Cadastru în prima jumătate a anului 2012 preţul spaţiului locativ din Chişinău s-a majorat în medie cu 7,7%
În acelaşi timp specialiştii de la Agenţia Cadastru prognozează pentru perioada următoare o scădere a preţurilor că urmare a evoluţiilor negative din economia naţională, scăderii investiţiilor straine, a transferurilor de bani de la moldovenii aflaţi la muncă peste hotare şi a creşterii preţurilor la resurse energetice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite