Compania "regelui asfaltului“ din România întârzie reabilitarea unui drum naţional din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Pa&Co International SRL, controlată de miliardarul român Costel Căşuneanu, va plăti penalităţi de 2.300 de euro pe zi pentru nerespectarea termenelor de execuție a lucrărilor de reabilitare a unui tronson de cinci kilometri din drumul R14 Bălţi-Sărăteni.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drmurilor anunţă într-un comunicat de presă că SC Pa&Co International SRL din România a acoperit în totalitate cu un strat de egalizare de beton asfaltic acest sector de drum. Conform programului de lucrări, pentru aşternerea ultimului strat de beton asfaltic de uzură sunt necesare încă 25 de zile, iar penalizarea este de aprpximatiov de 2.300 de euro pe zi. De notat că proprietarul companiei este omul de afaceri român Costel Căşuneanu, care potrivit revistei Forbes avea anul trecut o avere circa 95 de milioane de euro şi este unul dintre cei mai mari constructori de de drumuri din România, pentru care a fost supranumit şi "rege al asfaltului“.

Totuşi, compania română se află într-o situaţie mai bună decât italienii de la "Toto Costruzioni Generali în asociere cu Taddei Spa".

Aceştia înregistrează întârzieri majore la reabilitarea a două tronsoane ale drumului naţional M2 Chişinău-Soroca, cu o lungime de 28,3 kilometri și respectiv 15,3 kilometri.

"Conform contractului semnat, drumul trebuia sa fie dat în exploatare la 11 noiembrie 2012. Ca urmare a unei solicitări din partea antreprenorului italian, termenul de execuție a fost extins până la 14 decembrie 2012. Argumentele invocate în solicitare se referă la majorarea volumului de lucrări din motiv că după elaborarea proiectului tehnic în anul 2007, și până la desfăşurarea lucrărilor în anul 2012, starea sistemului rutier s-a înrăutăţit semnificativ", precizează administraţia ministerului Transporturilor.
Penalizarea "Toto Costruzioni Generali în asociere cu Taddei Spa" este de peste 6.300 de euro pe zi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite