Cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova a obţinut în anul 2010 un profit de 21 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania RED Union Fenosa, care deţine o cotă de circa 75% pe piaţa furnizării de energie electrică şi-a majorat anul trecut profitul cu 10,5%, faţă de anul 2009, arată raportul anual al grupului spaniol Gas Natural, acţionarul majoritar.


În anul 2010 veniturile din vânzări ale RED Union Fenosa au crescut cu 3,9% până la 188 milioane de euro (circa 3100 milioane de lei).

Compania constată o creştere cu 3,4% a cererii de energie electrică în Republica Moldova şi cu 1,1% a numărului consumatorilor, până la 816 000.
Totodată în raport se precizează că anul trecut RED Union Fenosa a făcut investiţii de 16 milioane de dolari, cu 78% mai mult ca în anul precedent.

Rezultatele bune înregistrate de companie se datorează îmbunătăţirii proceselor de business legate de managementul energiei şi activităţi de investiţii, exploatare şi întreţinere, care au permis diminuarea ratei pierderilor de energie în reţelele de distribuţie, până la cota de 14%. În plus, indicatorii de calitate ai aprovizionării sunt la nivel de 100%, se menţionează în raport.

Amintim că RED Union Fenosa este cel mai mare distribuitor de energie electrică din Republica Moldova deţinând o cotă de piaţă de 72-75%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite