Ca urmare a restricţiilor impuse de Rusia, Ucraina şi Belarus au ajuns principalii consumatori de vinuri moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exporturile de producţie vinicolă pe piaţa ucraineană au crescut de circa patru ori, în timp ce cele pe piaţa rusească s-au redus de două ori.

În primele patru luni ale acestui an Ucraina şi Belarus au fost principalii consumatori de vin din Moldova, iar liderul precedent, Rusia, ocupând locul trei. Potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, de la începutul anului Republica Moldova a exportat 37,2 milioane de litri de vin, cu 1,6 milioane de litri mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.
În Ucraina au fost exportate 12,5 milioane de litri de vin, de patru ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În Belarus au fost exportate peste 12,3 milioane de litri de vin, cu circa 30% mai mult.
Rusia, care a fost în ulitmii ani principala piaţă de desfacere pentru vinul moldovenesc, s-a redus aproape două ori şi a constituit 6,9 milioane de litri.

Ruşii duc o campanie de
discreditare a vinurilor moldoveneşti

Expertul rus Vadim Drobiz, susţine că acesta este efectul politicii duse de autorităţile sanitare din Federaţia Rusă. Acestea pe lângă faptul că au pus piedici la accesul vinurilor moldoveneşti pe piaţa rusească, au şi promovat o campanie de discreditare a băuturilor alcoolice din ţara noastră.
În consecinţă, consumatorii ruşi au rămas fără vinurile ieftine şi calitative din Republica Moldova, care au găsit alşte pieţe de desfacere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite