CURTEA DE CONTURI Tarifele Moldtelecom pentru serviciile de telefonie locală ar trebui majorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Auditorii de la autoritatea de control constată că veniturile obţinute de Moldtelecom din serviciile de telefonie locală acoperă doar 55% din costurile suportate de operator pentru furnizarea acestor servicii.

Potrivit unui raport de audit la compania Moldtelecom, prezentat de controlorii de la Curtea de Conturi, în anii 2009-2010, veniturile de la serviciile de telefonie fixă locală au fost în scădere. De exemplu în anul 2010, acestea au scăzut cu 10 milioane de lei, a anunţat Svetlana Tataru, controlor.

Acelaşi raport arată că deficitul de 45% este subvenţionat din veniturile de la prestarea alotor servicii, inclusiv de apeluri internaţionale şi de interconectare cu alţi operatori.
Valoarea subvenţiilor unor servicii de către altele s-a ridicat la circa 67 milioane de lei în anii 2009-2010

La începutul anului 2011 administraţia Moldtelecom a anunţat că de la 1 martie va modifica tarifele la convorbirile telefonice locale şi internaţionale. Prin urmare, apelurile în străinătate urmau să coste de două-trei ori mai ieftin, în timp abonamentele şi convorbirile locale, mai scump de câteva ori.

Republica Moldova: Tariful la convorbirile telefonice locale rămâne, deocamdată, neschimbat

„Ajustarea tarifelor va impulsiona dezvoltarea pieţei de telefonie fixă și va atrage investiții în domeniu", susţinea atunci Sergiu Sâtnic, Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI). Ulterior s-a decis să se amâne această ajustare de tarife.

Firma lui Oleg Voronin continuă să beneficieze de contracte de zeci milioane cu Moldtelecom

Directorul Moldtelecom a primit anul trecut salarii şi prime în valoare de peste 700 mii de lei

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite