Bucătăria noastră, premiată la Olimpiada Culinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucătarii moldoveni au refăcut delicatesele cu care i-au vrăjit pe membrii juriului de la Olimpiada Culinară
Bucătarii moldoveni au refăcut delicatesele cu care i-au vrăjit pe membrii juriului de la Olimpiada Culinară

Deliciile moldovenești a fost apreciată la începutul acestei luni la Olimpiada Culinară de la Erfurt, Germania, unde o echipă formată din nouă specialiști bucătari, membri ai Asociației de Catering Culinar, au obținut locul al patrulea mondial, chiar la prima participare.

„Într-o oră a trebuit să venim la locul de desfășurare a concursului, să ne expunem preparatele pe masă și să fim gata pentru primirea juriului. Toți bucătarii noștri au lucrat noaptea", a precizat Elena Ciobanu, președintele asociației. Medaliile de aur, argint și bronz au fost obținute, în ordine, de Suedia, Norvegia și Germania.

Cantonament culinar

În urma performanței de la acest concurs, echipa olimpică moldovenească va fi instruită, din ianuarie, de un bucătar de renume internațional, desemnat de Asociația Mondială a Societăților de Bucătari (WACS - World Association of Chef Societies).

„Masa a fost compusă din platouri festive pentru opt persoane, aperitive finger-food pentru șapte persoane, un prânz vegetarian cu sărmăluțe și mămăligă, plus patiserie compusă dintr-un tort cu un tablou din zahăr și patru deserturi individuale", a susținut și Roman Friptu, șeful echipei olimpice de bucătari. El a adăugat că, la concurs, masa a fost aranjată tradițional, cu colaci moldoveneşti, covor și prosoape cu motive populare.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite