Băncile mari demonstrează o eficienţă mai mare decât cele mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari bănci din Republica Moldova sunt şi cele mai profitabile, arată clasamentul eficienţei bancare elaborat de Agenţia de Consultanţă Investiţional㠄EVM Consulting”, pentru trimestrul doi al anului 2012.

Potrivit raportului, liderii au rămas aceeaşi, Moldova Agroindbank (MAIB), Victoriabank și Moldindconbank, care sunt şi cele mai mari instituţii financaire din ţară. Autorii studiului constată că poziţiile nu s-au modificat în comparaţie cu primul trimestru al acestui an, dar susţin că Moldindconbank se apropie de Victoriabank, însă ambele cedează în fața la MAIB.

O modificare importantă în acest clasament este cedarea poziției a patra, ocupată de către Banca Socială la finele trimestrului trecut băncii Eximbank SA Gruppo Veneto Banca.
Băncile Mobiasbanca-Groupe Societe Generale, Fincombank şi Comertbank sunt în creştere cu respectiv una şi trei poziţii, situându-se pe treapta a 7-a, a 9-a şi respectiv a 11-a din clasament.
Au pierdut poziţii faţă de clasamentul precedent Banca Sociala, Banca de Economii, Energbank, EuroCreditBank şi BCR Chişinău.
Specialiştii de la EVM constată şi o creștere masivă pe întreg sistemul bancar a venitului total și al venitului net total respectiv cu 7,19% și 52,21%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite