BERD despre economia Republicii Moldova în 2011: Perspectivele de creştere sunt limitate prin continuarea incertitudinii politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia Republicii Moldova va creşte în anul curent cu 4,5%, mai mult cu un punct procentual comparativ cu prognoza anterioară din octombrie 2010 care indica o expansiune de 3,5% în 2011, se arată într-un raport al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, dat publicităţii, la Viena.

BERD a modificat şi estimarea privind evoluţia PIB-ului Republicii Moldova în 2010, la 6,5%, faţă de o prognoză de 4,5% realizată în octombrie 2010.

Potrivit raportului, ieşirea din criză a Republicii Moldova este susţinută de creşterea exporturilor şi a remitenţelor, şi de finanţarea acordată de structurile financiare internaţionale. Experţii BERD susţin că economia ţării este vulnerabilă la evoluţiile economiilor principalilor parteneri comerciali şi incertitudinile privind intrările de bani de la moldovenii ce muncesc peste hotare. „Perspectivele imediate de creştere sunt limitate şi prin continuarea incertitudinii politice", constată experţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

BERD estimează că economiile central-europene şi ale statelor baltice vor avansa cu 3,2% anul acesta. Banca anticipează, de asemenea, un avans economic de 4% pentru Europa de Est şi Caucaz, de 5% în cazul Turciei, de 4,6% pentru Rusia şi de 6,6% pentru Asia Centrală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite