ANATOL ŞALARU Drumurile proaste, vama şi poliţia se fac de vină că pierdem anual 6-8 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor spune că datorită susţinerii partenerilor externi și a majorării fondului rutier în circa 3-4 ani drumurile principale din Republica Moldova vor fi reabilitate

„Viteza dezvoltării economice depinde de viteza pe drumuri", a declarat, Anatol Şalaru, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în cadrul unei discuţii cu studenţii liberali.

Oficialul susţine că din cauza drumurilor proaste ţara pierde anual circa 6-8 miliarde lei, inclusiv 1,2 miliarde de lei pe reparația drumurilor 1-2 miliarde lei, iar restul din cauza faptul că suntem ocoliţi de autocamioanele de tranzit. „Ponderea transportului de tranzit în Republica Moldova e de doar 5 % comparativ cu 40 % în Ucraina și 50 % în România. Cauzele principale pentru o asemenea situaţie sunt drumurile proaste, vama și poliţia", a precizat ministrul.

Anatol Şalaru s-a arătat încrezător că datorită susţinerii partenerilor externi și a majorării fondului rutier, în circa 3-4 ani, drumurile principale din Republica Moldova vor fi reabilitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite