România şi Republica Moldova nu ajută în promovarea limbii moldoveneşti în Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"În Transnistria sunt mari probleme în ceea ce priveşte educaţia în limba moldovenească", este de părere Vladimir Bodnar, preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură a RMN.

Oficiali de la Tiraspol se plîng că Republica Moldova şi România nu vin cu nici un sprijin în acest sens.

"Dacă din partea Rusiei şi Ucrainei avem un mare ajutor în ceea ce priveşte limbile rusă şi ucraineană,  atunci în promovarea educaţiei în limba moldovenească nimeni nu ne ajută", a mai spus Bodnar în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune transnistrean TSV.

"Nu trebuie să uităm că în Republică sunt trei limbi oficiale cu statut egal şi este necesar un mare efort pentru ca această stare de lucruri să nu rămână doar pe hârtie", a mai spus oficialul.

Republica Moldovenească Nistreană are trei limbi oficiale: limba rusă, limba ucraineană și limba moldovenească. Școlile cu predare în moldovenească îi învață pe copii să scrie și să citească în limba română cu grafie chirilică. Comisia parlamentară pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură a RMN a declarat drept obiectiv prioritar pentru anul acesta, promovarea limbii moldovenești în sistemul de învățământ din Transnistria.


Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite