Protestatarii ortodocși au manifestat astăzi în fața Ministerului Justiției împotriva legalizării cultului islamic în Republica Moldova. Vezi UPDATES!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși nu există cazuri concrete din partea islamiștilor, manifestanții pretend că apără comunitatea ortodoxă de așa-zisa amenințare a credincioșilor musulmani.

Update ora 15.36: „Noi am văzut reacția extremistă de astăzi. Credem că fiecare este îndreptățit să protesteze. La proiectul pentru Legea Cultelor care a fost aprobată în 2007 și în baza căreia a fost înființată Liga Islamică au participat și teologi creștini", spune Sergiu Sochirca, președintele Ligii Islamice din Republica Moldova.

Update ora 14.22: Conform statisticilor Ligii Islamice, în Republica Moldova trăiesc peste 5.000 de cetățeni musulmani.

Mai mulți protestatari s-au adunat astăzi, de dimineață, în fața casei fostului ministru al Justiției, Alexandru Tănase, pentru a manifesta împotriva legalizării cultului religios islamic în Republica Moldova.

Citește și:

Protestatarii anti-islamici au manifestat de dimineață în fața casei lui Alexandru Tănase

Acțiunea a continuat și în fața Ministerului Justiției, unde cei opt protestatari veniți din partea Alianței Asociațiilor Ortodoxe pe strada 31 august din Capitală au cerut revizuirea Legii Cultelor care, în acest moment, le permite credincioșilor islamiști să ridice moschei și să se roage, conform religiei lor.

„Au trecut trei luni de când Filat (n.r.: Vlad Filat, premierul Republicii Moldova) a promis că va revizui legea Islamului. Adepții acestei religii sunt puțini aici în țara noastră și se consideră victime. Apoi încep să-și aducă neamurile și devin agresivi prin chemare la rugăciune. Noi nu ne victimizăm, ci apărăm comunitatea ortodoxă", a spus Hristofor Ciubotaru, un tânăr de 21 de ani, care s-a recomandat drept membru al Asociației Acțiunea Civică. Tot el a recunoscut că, până acum, nu au existat litigii concrete privind activitatea persoanelor de credință islamică din Republica Moldova.

Oficialii de la Ministerul Justiției au revitat să comenteze protestele de azi dimineață.

Amintim pe această cale faptul că obiectul manifestațiilor organizate de Alianța Asociațiilor Ortodoxe contravine Articolului 18 privind libertatea gândirii, de conștiință și de religie din Declarația Drepturilor Omului adoptată și proclamată la 10 decembrie 1948 în cadrul Adunării Generale a ONU.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite