Protest spontan în scuarul din fața Kentford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În scuarul din fața Kentford s-au adunat circa 40 de oameni
În scuarul din fața Kentford s-au adunat circa 40 de oameni

Manifestanții s-au declarat deranjați de faptul că în acest spațiu va fi construit un locaș destinat minorității ucrainenilor. Tinerii care s-au adunat în scuarul din fața Kentford s-au împrăștiat după aproximativ o oră.

Aproximativ 40 de oameni s-au adunat astăzi, la prânz, în scuarul din fața clădirii de birouri Kentford, pentru a se manifesta împotriva proiectului de distrugere a acestui spațiu verde și construirea unei biserici private, pentru minoritatea ucraineană.

„Aici nu-i locul potrivit pentru o biserică, mai ales că-i una dintre puținele zonă verzi îngrijite din orașul Chișinău. Cu atât mai mult cu cât va acoperi clădirea Kentford, care se vedea frumos, de departe", susține Mihai Apostol, unul dintre manifestanți.

„Biserica va fi construită pentru o minoritate, ceea ce implică nerespectarea dreptului celorlalți cetățeni de a avea aici o oază de verdeață. Pentru o biserică e necesar un loc mai retras, unde să fie spațiu suficient pentru oameni și pentru mașini", spune și Viorel Efros, un alt protestatar.

Oamenii au fost adunați de acest protest, pe Facebook. Manifestarea a durat aproximativ o oră, timp în care muncitorii care de dimineață instalau garduri de tablă, s-au făcut nevăzuți.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite