„Poștașii Chișinăului“ cer primarului să facă ordine în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geta Burlacu, Nicu Țărnă, Antonița Fonari, Nata Albot, Vitalie Dogaru, Ion Stefăniță au măturat, astăzi, în faţa Primăriei Chişinău. Prin acest gest, Poștașii Chișinăului îl îndeamnă în primul rând pe primarul Dorin Chirtoacă să demareze o acțiune amplă de protejare a patrimoniului istoric al orașului - să facă ordine în Capitală.

Totodată, Poștașii Chișinăului au înmânat o scrisoare Primăriei, în care instituția este anunțată despre acționarea în judecată pe subiectul demolării monumentului de importanță istorică de pe strada Vlaicu Pârcălab 71. Suplimentar, grupul a oferit un cadou edilului Capitalei - un tablou-parodie a clădirii Primăriei Chișinău, semnat de bloggerul Viorel Mardare.

Pe lângă aceasta, grupul de inițiativă a înaintat o scrisoare Primăriei Chișinău, care conține mai multe solicitări întru protejarea și valorificarea patrimoniului istoric al Capitalei.

- Să fie racordat Planul Urbanistic General pentru zona istorică a Chisinăului, conform statutului cu un regim special de protecție inclus în Registrul monumentelor RM sub nr. 308, aprobat prin hotărârrea Parlamentului RM;

- Să fie interzisă amplasarea panourilor publicitare pe fațadele monumentelor și a edificiilor din zona istorică a orașului;

- Să fie creată o direcție specială în cadrul Primăriei, care să gestioneze centrul istoric al Chișinăului;
- Să fie interzisă amplasarea gheretelor în Chișinău, evacuate cele existente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite