„Patrioții Moldovei“ protestează împotriva forțelor pro-române, în fața Ambasadei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestanții adunați în fața misiunii diplomatice a României la Chișinău sunt deranjați de așa-zisa „isterie anti-rusă", care, potrivit spuselor lor, ar fi declanșată de forțele pro-românești.

Afară ninge, așa-zișii „Patrioții Moldovei" scandează împotriva românismului, peste drum de Ambasada României.

„Am venit ca să spunem nu forțelor pro-române, pro-NATO, rămășițele acestor forțe care practic vor duce țara și poporul la pieire. În mod concret ne deranjează că acel caz tragic care a avut loc pe Nistru nu trebuia atât de tare politizat. Guvernarea moldovenească trebuia să procedeze așa cum a făcut guvernarea română, pe cazul de pe Prut.. Trebuie să încetăm cu isteria anti-rusă. Trebuia acționat prompt și categoric", spune Serghei Perciun, unul dintre cei 13 protestatari veniți cu steaguri și pancarte pe trotuar.

Neobișnuit este faptul că, deși pe pancarte scrie în română „Cerem dreptate!", cu greu găsești un manifestant capabil să spună câteva cuvinte pe limba lui Eminescu.

„Protestăm împotriva la aceea că românii au implicat arma de foc la frontieră. Grănicerul român a ridicat arma de foc împotriva cetățeanului Republicii Moldova. Ce n-ar făcea el, niciun om n-are voie ca să lipsească de viață pe alt om", spune Grigore Covalenco, un alt protestatar, făcând referire la tânărul moldovean împușcat duminică de polițiștii de frontieră români la punctul de trecere Giurgiulești - Galați.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite