ÎNȘELĂCIUNE În Chișinău, mobila de lux este vândută la prețuri „italiene“, însă e fabricată în Republica Moldova. Vezi GALERIA FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilierul occidental de producție autohtonă este vândut cu etichete incomplete. Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Agenției Naționale pentru Protecția Concurenței (ANPC).

Angajații instituției au desfășurat mai multe controale prin magazinele de mobilier din Capitală.

„Sunt plasate pe piață piese de mobilă moldovenească, dar vândută ca și mobilă italiană. Clientul este indus în eroare, pentru că nici pe etichetă și nici pe ambalaj nu sunt precizate date cu originea de proveniență a mărfii. Am găsit această situație la <Palermo>, <Felicita Mobile> și <Cavio>", spune Viorica Cărare, director ANPC.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Pe de altă parte, directorii firmelor vizate se bat cu pumnii în piept că au toate actele pentru mărfurile importate. „Nu avem nevoie de controale. Noi aducem mobila din Italia. Nu facem nimic în Moldova", spune Eugen Tudor, directorul de magazin de la „Palermo".

La „Cavio", pe etichete e scris doar prețul și codul de produs. Pentru detalii suplimentare îți este oferit un catalog comercial și ți se comunică faptul că mobila e produsă în Italia și România. Acte care să certifice acest lucru îți sunt prezentate doar dacă închei un contract de vânzare-cumpărare.

Potrivit oficialului ANPC, reprezentanților firmelor vizate li s-a acordat un termen de zece zile pentru a-și actualiza etichetele din punctele de vânzare, cu toate informațiile despre produsele ofertate. În caz contrar, ei riscă o amendă cuprinsă între 8.000 și 10.000 de lei sau până la un procent din veniturile înregistrate.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite