Doar jumătate din blocuri au agent termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la începutul sezonului de termoficare, numai 2.190 de blocuri din cele 4.170 din Capitală au fost conectate la agentul termic.

Mihai Cernei, director general la SA Termocom, a spus că o parte din consumatori nu vor să primească acum căldură pentru că temperaturile de afară sunt destul de ridicate. Alţii ar vrea, dar au achitat mai puţin de 20% din datorii.

„Locatarii din 728 de blocuri nu se grăbesc să plătească facturile. Aceştia vor fi conectaţi în ultimul rând", a menţionat Cernei. Anterior, şeful Termocom a anunţat că vor fi încălzite doar blocurile care au plătit cel puţin 90% din valoarea facturilor, dar mai apoi s-a răzgândit fiindcă ar fi trebuit să lucreze doar pentru 100 de blocuri.

Furnizorul de agent termic nu mai poate da în judecată răuplatnicii fiindcă nu are încheiate contracte individuale cu proprietarii de locuinţe. Acest lucru îl poate face doar gestionarul fondului locativ.

Ca şi în anii trecuţi, familiile cu venituri lunare mai mici de 1.540 de lei pentru o persoană vor beneficia de compensaţii. Pentru aceasta însă beneficiarii anilor precedenţi vor trebui să depună cereri de confirmare a faptului că situaţia lor materială nu s-a îmbunătăţit. Totodată, pot fi depuse şi dosare noi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite