Construcţia bisericii din scuarul Kentford a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa ar urma să arate biserica din scuarul centrului de oficii
Aşa ar urma să arate biserica din scuarul centrului de oficii

Construcţia bisericii din scuarul Kentford din capitală este suspendată pentru o perioadă de timp. Lucrările au fost stopate ca urmare a unei înţelegeri cu administratorul terenului, a anunţat primarul Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă spune că cineva are interes vădit pentru a crea o situaţie tensionată în jurul acestui subiect. Primarul a convenit cu antreprenorul să nu fie desfăşurată nicio acţiune în perioada următoare, pentru care sunt planificate mai multe dezbateri publice.

Edilul a venit la conferinţă cu macheta şi proiectul viitoarei biserici. Imaginile vor fi puse şi la dispoziţia cetăţenilor, ca aceştia să se expună vizavi de construcţie. „Nu m-am aşteptat să văd ceea ce urmărim cu toţii astăzi în mass-media. Oare ce ar spune Domnitorul Ştefan cel Mare, cel care a ctitorit 47 de mănăstiri, că în prezent pe bulevardul care îi poartă numele intenţia de a construi un lăcaş de cult stârneşte atâtea reacţii negative. Personal îmi creează o stare de tristeţe, e ceva dezgustător", a declarat edilul.

Anterior, viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că terenul din scuarul clădirii Kentford a fost scos la licitaţie în baza unei decizii a Consiliului municipal Chişinău şi adjudecat încă în 2009, iar construcţia iniţiată este absolut legală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite