„Ciobănașul“ lui Nicolae Grigorescu a fost licitat la Chișinău pentru 195.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ciobănaș cu turma de oi“ de Nicolae Grigorescu
„Ciobănaș cu turma de oi“ de Nicolae Grigorescu

Cea mai valoroasă pictură expusă la Chișinău cu ocazia primei licitații internaționale de artă organizată simultan în România și în Republica Moldova a fost adjudecată la un preț mai mic decât limita maximă estimată inițial de către specialiști.

Aproape 190 de sculpturi și picturi au fost vândute aseară, la prima licitație internațională de artă organizată simultan la București și Chișinău. La evenimentul, organizat la Palatul Republicii din Capitală au fost adjudecate mai multe opere realizate de nume mari din arta plastică, precum Leonid Grigoraşenco, Mihail Grecu, Idel Ianchelevici, Moisey Gamburd, Theodor Kiriacoff Suruceanu, Nicolae Grigorescu, Alexandru Ciucurencu, Nicolae Tonitza şi mulţi alţii.

Cu toate că publicul moldovean a participat pentru prima dată la un astfel de eveniment, mulți dintre oamenii cu bani, dar și diplomați din Chișinău au licitat cot la cot cu iubitorii de artă de peste Prut.

„Am fost bucuros să văd câtă atenție și cât interes a stârnit acest eveniment. Observ o prestigioasă prezență a unor oameni de cultură la acest eveniment. Există o disproporție între felul în care se manifestă Bucureștiul în cadrul licitației și cum se manifestă Chișinăul, ceva mai timid. Publicul de aici a licitat la fiecare strigare, însă nu a achiziționat atât de multe opere ca la București", precizează Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite