71. 000 de ucraineni din Moldova sunt așteptați duminică la secțiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 28 octombire, în Ucraina vor avea loc alegeri parlamentare. Ambasadorul Ucraninei la Chișinău, Serhii Pyrozhkov susține că din cele 116 secții de votare deschise peste hotare, în Republica Moldova vor fi amenajate două.  Una pe teritoriul ambasadei şi alta la consulatul ucrainean de la Bălţi.

Cetățenii vor putea vota între orele 8.00 și 20.00. Ei vor fi căutați, potrivit datelor din pașaport, într-o listă elaborată în baza datelor cetățenilor aflați la evidența consulară permanentă. Cei care nu sunt în această listă nu vor putea vota. Ambasadorul a mai menționat că potrivit listei aproximativ 53.000 reprezentanți ar trebui să voteze la Chișinău, iar alți 18.000 la Bălți.

În ce privește cetățenii ucraineni din raioanele de Est ale Republicii Moldova, diplomatul a dat asigurări că ei își vor putea exercita dreptul la vor fără dificultăți. „La alegerile anterioare, au fost cazuri în care oameni care aveau pașapoarte ucrainene, dar la «vamă» li s-au cerut permisele de ședere și dacă nu aveau aceste documente nu le-au permis să meargă la Chișinău. Astfel am primit asigurări atât din partea autorităților de la Chișinău, cât și de la Tiraspol că cetățenii nu vor fi împiedicați să voteze", a declarat trimisul Kiev-ului.

De asemenea, Serhii Pyrozhkov a menționat că în acest an, numărul observatorilor observatorilor a crescut fără precedent. „În cadrul acestor alegeri vom avea circa 4.000 de observatori, 500 dintre aceștia sunt internaționali veniți din 28 de țări. Șase dintre observatoră sunt din Republica Moldova. Este vorba de: Valeri Ghilețchi, Stela Jantuan, Eugen Purcica, Mihail Formuzal și George Mocanu etc", a mai adăugat diplomatul.

Pe listele electorale sunt 22 de partide. Analiștii spun că Partidul Regiunilor, al preşedintelui ucrainean Victor Ianukovici, pare să aibă cele mai multe şanse de câştig.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite