În premieră mondială, primul apel internaţional în HD Voice, de la Orange (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Josan, la primul apel telefonic internațional HD
Cătălin Josan, la primul apel telefonic internațional HD

Locuitorii din Republica Moldova sunt primii în lume care pot face apeluri internaţionale în cel mai avansat standard HD de pe telefonul mobil.

De luni, clienţii Orange din Moldova şi România au posibilitatea să se bucure de apeluri de calitate înaltă (HD voice) între aceste două ţări. Primul apel de înaltă definiţie a fost iniţiat de la Orange Studio, când Cătălin Josan a recitat o poezie care s-a auzit simultan în Chişinău şi la Bucureşti.

Apelul a fost o premieră mondială, graţie suportului acordat de către experţii Grupului Orange şi de echipele de tehnicieni ale Orange Moldova şi Orange România, care au reuşit conectarea celor două reţele mobile cu infrastructură diferită.

Cu HD Voice este mai uşor să vorbeşti la telefon. Sunetul se aude natural şi clar, iar zgomotul de fundal este mult redus. Astfel, vorbeşti cu cei dragi ca şi cum ar fi lângă tine, chiar şi atunci când te afli într-un loc zgomotos. Pentru aceasta este necesar doar un telefon care suportă tehnologia HD. Şi totul fără să ai niciun fel de costuri suplimentare.

Beneficiezi de calitate şi de claritate înaltă a sunetului, iar zgomotul de fundal e redus semnificativ. „Cu ajutorul experţilor Orange am stabilit legătura HD dintre doi operatori din diferite ţări. Astfel, am reuşit aplicarea unei tehnologii complexe, care a făcut posibilă depăşirea unor nuanţe tehnice şi lansarea legăturii internaţionale, care asigură transportul vocii în format HD", a spus Veaceslav Roman, director tehnic la Orange Moldova.

PREMIERĂ MOLDOVENEASCĂ

Fiind primul operator din lume care a lansat HD Voice în 2009, Orange Moldova a contribuit semnificativ pentru a face HD Voice mobil general accesibil ca, ulterior, acesta să devină standardul de comunicare al zilei de mâine. 90% din utilizatorii HD voice din Moldova recomandă acest serviciu pentru calitatea superioară a sunetelor, iar marea majoritate a observat diferenţe notabile între un apel HD şi unul standard.

„Suntem foarte mândri că acum trei ani am lansat primii în lume noul standard de voce de înaltă definiţie şi am realizat primul apel internaţional la acest nivel de calitate ridicat. Aceste două premiere mondiale, care permit experimentarea unei calităţi superioare a vocii, alături de cea mai rapidă reţea 3G+ reconfirmă angajamentul nostru de a aduce cele mai inovative şi utile servicii tuturor locuitorilor acestei ţări", a precizat Liudmila Climoc, director general Orange Moldova.

Telefoane pentru convorbiri HD

În prezent, în magazinele Orange Moldova sunt disponibile şapte modele de telefoane mobile compatibile HD. Acestea au fost testate şi selectate de către specialiştii Orange, din portofoliul de 80 de modele de la 10 producatori diferiţi pentru companiile Orange din diferite ţări.

Orange deja oferă HD Voice mobil în 14 ţări: Moldova, Armenia, Belgia, Franţa, Spania (Catalonia), Marea Britanie, Egipt (Cairo), Luxemburg, Mauritius, România, Republica Dominicană, Kenia, Uganda şi Iordania. Urmatoarele lansări în Africa şi Orientul Mijlociu au fost programate pentru sfârşitul anului în curs.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite