Nina Ștanski, așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol: „Potențialul de conflict nu numai că nu a dispărut, dar se acumulează în unele direcții“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nina Ştanski, aşa-numitul ministru de externe al republicii autoproclamate
Nina Ştanski, aşa-numitul ministru de externe al republicii autoproclamate

Potrivit Ria Novosti, Nina Ștanski a declarat că există anumite persoane care doresc să schimbe formatul misiunii de pacificare din regiunea transnisreană. În același timp, așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol susține că aceasta va fi posibil numai după soluționarea politică definitivă a conflictului.

„Din nefericire, amenințarea există. Potențialul de conflict nu numai că nu a dispărut, dar și se acumulează în unele direcții. Prin urmare, reieșind din gravitatea amenințării, Transnistria este interesată ca potențialul misiunii de menținere a păcii în regiune să crească", susține Nina Ștanski, potrivit ria.ru.

Aceeași sursă notează că comunitatea internațională, în mai mult de 20 de ani, nu a oferit o altă garanție a păcii decât misiunea de pacificare, iar schimbarea formatul operațiunii din regiune nu este posibilă. „Poziția oficială a conducerii republicii cu privire la problema schimbării statutului pacificatorilor rămâne aceeași. Acesta nu poate fi transformat sub nicio condiție", mai adaugă așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol.

Totodată, potrivit aceliași surse, Nina Ștanski a remarcat că operațiunea de menținere a păcii poate fi schimbată numai după soluționarea politică definitivă a conflictului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite