Farmaciile și organizațiile umanitare se folosesc de imaginea Crucii Roșii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emblema Crucii Roșii a fost preluată de mai multe organizații
Emblema Crucii Roșii a fost preluată de mai multe organizații

Directorul filialei moldovenești a Crucii Roșii susține că mai multe farmacii, organizații umanitare și centre ale medicilor de familiei folosesc simbolul organizației pe care o conduce, în scopuri comerciale.

Logo-ul Crucii Roșii a fost preluat de mai multe organizații medicale, umanitare și farmacii, fără acordul organizației care deține drepturile acestui simbol. Aceasta este concluzia reprezentanților Crucii Roșii din Republica Moldova, care atrag atenția asupra necesității ca imaginea unei cruci roșii pe fundal alb să rămână al organizației de drept.

„Conform legii orice organizație umanitară care desfășoară servicii medicale gratuite poate folosi simbolul Crucii Roșii, pentru anumite campanii, doar cu acordul nostru. Am întâlnit organizații umanitare precum Caritas Moldova, centre ale medicilor de familie și farmacii, care își promovează serviciile folosind logo-ul nostru. În unele farmacii crucea apare verde sau folosesc o cruce albă pe fundal roșu, precum steagul Elveției", spune Vesile Cernenschi, directorul Crucii Roșii din Republica Moldova.

Oficialul a mai precizat că, pentru a evita astfel de practici, Crucea Roșie va desfășura o campanie de sensibilizare a opiniei publice.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite