10 persoane au murit la Ungheni după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-o prăpastie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto de la locul accidentului
Foto de la locul accidentului

Zece persoane au decedat în această dimineață, în jurul orei 7.50, în urma unui accident rutier, produs în raionul Ungheni.

UPDATE 15.25 Trei ambulanţe care transportă trei minori au plecat de la Spitalul raional Ungheni spre Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău. Este vorba de doi băieţi şi o fată, toţi în stare stabilă, care au nevoie de îngrijiri suplimentare.

UPDATE 14.30 În urmă cu o săptămână, șoferul Ion Paduraru (53 de ani) a primit un proces verbal de la poliția rutieră pentru că circula peste capacitate. În total, au murit 10 persoane: opt pe loc și doi oameni la spital. 39 de răniți se află internați în spital cu diverse trauma. Fiica cea mare a primarului, Tatiana Mardare, 16 ani, e internată la Traumatologie cu fractură de bazin și de femur; celălalt copil al primarului, un băiat de 5 ani, rămăsese în această dimineață acasă. Primarul și soția lui au fost proiectați prin geamul din față al autobuzului, la o distanță de circa 12 metri de locul accidentului. Dintre morți, doi sunt minori, fiecare avea 16 ani. În momentul accidentului, autobuzul circula cu o viteză de aproximativ 80 km/h.

UPDATE 13.20 Martori oculari ai accidentului din satul Morenii Noi ne-au povestit că primarul și soția acestuia au încercat să iasă pe geam. Alții spun că au rămas în viață ca prin minune. „Eram la stație când s-a apropiat autobuzul. O femeie urcase, iar eu am decis să rămân afară pentru că în autocar era prea cald. Autobuzul a mers la deal să mai ia pasageri, iar când venea la vale, i-au cedat frânele. Șoferul era panicat și nu știa ce să facă", spune Roman Zagaradniuc.

Localnicii mai povestesc că autobuzul era foarte vechi. Cel puțin de două ori pe săptămână acesta se defecta. Oamenii îi spuneau în glumă „broască țestoasă" pentru că se mișca foarte încet.

UPDATE 10.40 Potrivit şefului statului major al Comisariatului Poliţiei Rutiere, Vladimir Pendus, citat de Info-Prim-Neo, în total au decedat 10 persoane. Șoferul autobuzului, în vârstă de 53 de ani, a decedat în drum spre spital.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul de Interne, autocarul de marca Mercedes-Benz, care circula pe ruta Morenii Noi - Ungheni, nu a virat la timp în curbă și a continuat deplasarea înainte, ieșind de pe traseu și derapând într-o prăpastie. Mai mulți pasageri ai autocarului au fost spitalizați.

Totodată, primele examinări ale locului accidentului demonstrează că pe carosabil nu există urme lăsate de pneuri în urma frânării. Astfel, ipotezele principale, care ar sta la baza acestui accident grav sunt, fie că frânele unității de transport au cedat, fie că șoferul autocarului nu a fost atent.

 Printre decedați se numără și primarul satului Morenii Noi și soția acestuia, dar și doi minori.

Primarul din Morenii Noi era iubit de săteni. A fost ales a doua oară cu cel mai bun scor din raion

Organele de anchetă, în colaborare cu Poliția Rutieră investighează cazul, pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului și cine se face vinovat de producerea acestuia.

În ultimul timp pe şoselele din Republica Moldova s-au produs mai multe accidente cu victime. Unul din cele mai grave a avut loc pe 1 iunie, la Dănceni. Atunci au microbuz plin cu pasageri a fost lovit de o autocisternă. Patru persoane au decedat. Un alt accident s-a produs în luna noiembrie 2011 pe calea ferată din raionul Anenii Noi. În urma cestuia şapte persoane au decedat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite