Voievozii împotriva tinerilor ruși: Jos mâna de pe Alexandru Ioan Cuza!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voievozii sar în apărarea lui Cuza Vodă
Voievozii sar în apărarea lui Cuza Vodă

Federația de lupte naționale „Voievod" i-a dat o replică Ligii Tineretului Rus și Partidului Patrioții Moldovei, care au cerut ca strada Cuza Vodă să revină la vechea denumire în cinstea eroului URSS Aleksei Belski. Voievozii susțin că inițiativa este ridicolă și îi acuză că duc „o politică antistatală, bolșevică, bazată pe nostalgia sovietică".

Potrivit lor, campania „Memoria generaţiilor" nu este nimic altceva decât „o formă de manipulare și o provocare politică ieftină și de prost gust".

„Cultura patriotică este cultivată prin respect, muncă și coeziune în mesaje, nu și diversiuni kgb-iste. Spunem stop mișcărilor radicale și suntem gata să protestăm în fața celor care pretind că vor restabilirea adevărului istoric prin redenumirea străzilor din Capitală. Jos mâna de pe voievodul Alexandru Ioan Cuza!", se arată într-un comunicat al federației.

„Voievod" s-a remarcat ca o asociație statalistă, care susține ideea unei națiuni și a unei limbi moldovenești. În ajun de 1 decembrie, membrii ei i-au amenințat cu un nou „7 aprilie" pe cei care au vrut să sărbătorească Ziua României la Chișinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite