Pedro Coelho, prim-ministrul Portugaliei: „Moldovenii sunt un exemplu de integrare în societate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat a dat mâna cu premierul Portugaliei, Pedro Coelho
Vlad Filat a dat mâna cu premierul Portugaliei, Pedro Coelho

În timpul vizitei sale la Varșovia, Vlad Filat a avut o întâlnire cu omologul său, Pedro Coelho. Premierul portughez a mărturisit că moldovenii de acolo reprezintă un exemplu la capitolul integrare în societate.

„Comunitatea moldovenilor în Portugalia este a 7-a ca mărime şi este una care s-a integrat perfect în societatea noastră, ceea ce este de apreciat", a spus Premierul portughez.

Referindu-se la parcursul european al Republicii Moldova, el şi-a exprimat aprecierea faţă de modul în care ţara noastră acţionează şi a îndemnat conducerea Republicii Moldova să continue în acelaşi ritm.

„Moldova înregistrează progrese şi trebuie să continue să se mişte în această direcţie, pentru a obţine regim liberalizat de vize cu UE, acces la piaţa europeană şi să semneze Acordul de asociere", a spus Pedro Coelho.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate aspecte ce ţin de consolidarea relaţiilor bilaterale între cele două state, în mod special pe segmentul economic, cultural şi ştiinţific. Un subiect aparte a ţinut de procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite