Vlad Filat, consiliat de fostul șef de cabinet al premierului britanic Tony Blair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prezentarea cărții „Noul Machiavelli“ semnată de către Jonathan Powell, fostul șeful de cabinet al ex-premierului britanic Tony Blair, premierul a menționat că va fi consiliat de acesta. În același timp, Jonathan Powell s-a arătat dispus să contribuie și la elaborarea unor recomandări în sprijinul procesului de soluţionare a conflictului transnistrean.

Prezent la lansare, premierul Vlad Filat a mărturisit că „Noul Machiavelli“ îl ajută în mod direct. „Prin această carte, domnul Powell oferă consiliere foarte eficientă și dacă e să citim biografia sa, putem vedea că, dincolo de titulaturi, dânsul dispune de o experiență care vorbește de la sine. A parcurs împreună cu premierul Tony Blair o perioadă foarte responsabilă", a declarat Vlad Filat.

Tot ieri, premierul a anunțat că va fi consiliat de Jonathan Powell. „Primul ministru nu a dat detalii, dar a subliniat că fostul șef de cabinet al lui Blair a condus și echipa de negociatori britanici în conflictul din Irlanda de Nord, sugerând că aceasta experiență ar putea fi utilă la reglementarea crizei transnistrene", anunță Europa Liberă.

De asemenea, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, Jonathan Powell a menționat că este dispus să contribuie la elaborarea unor recomandări în sprijinul procesului de soluţionare a conflictului transnistrean. Expertul în conflictologie a menţionat că problematica transnistreană reprezintă un interes pentru domeniul său de cercetare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite