Vicepremierul pentru reintegrare: „Federaţia Rusă va evacua opt elicoptere din regiunea trasnistreană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Carpov, vicepremier pentru reintegrare
Eugen Carpov, vicepremier pentru reintegrare

Anunţul a fost făcut astăzi, de către vicepremierul pentru reintegrare. Eugen Carpov a declarat că Federația Rusă a cerut permisiunea autorităţilor de la Chişinău să utilizeze aerodromul de la Tiraspol pentru a retrage opt elicoptere militare din regiunea trasnistreană.

„Avem o solicitare din partea Federaţiei Ruse, care vrea să să utilizeze acest aerodrom pentru retragerea unor unităţi de tehnică militară care staţionează în regiunea trasnistreană şi de care Rusia nu mai are nevoie. Este vorba de opt elicoptere, ce din 1992 au fost ca parte componentă a trupelor de pacificare, dar nu au mai fost utilizate după 1998. Ele sunt depăşite tehnic", a declarat Eugen Carpov.

Primul avion va sosi la Chişinău mâine. „Grupul de specialişti din Rusia va veni la Chişinău mâine. Aceştia vor dezasambla aeronavele pentru ca acestea să poată fi transportate pe calea aerului. Avionul militar va ateriza mai întâi la Chișinău, după care se va deplasa la Tiraspol. Ulterior, avionul respectiv va zbura înapoi prin Chișinău“, a precizat Eugen Carpov. De asemenea, autorităţile de la Chişinău au dat asigurări că procesul se va efectua în conformitate cu formalitățile de frontieră și vamale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite