(VIDEO) SĂPTĂMÂNA PATIMILOR: Martorii lui Iehova din oraşul Burgas, Bulgaria, au fost atacaţi cu pietre şi bătuţi până la sânge. Vezi şi alte conflicte religioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Burgas, al doilea ca mărime din Bulgaria, a fost cutremurat de un incident fără precedent. Duminică noaptea Martorii lui Iehova au fost atacaţi cu pietre de activiştii partidului naţionalist VMRO chiar în casa de rugăciuni.

UPDATE: Cel puţin zece persoane au fost reţinute în urma incidentului de la Burgas, toate din partidul naţionalist VMRO. Printre aceştia este şi liderul regional al VMRO.

Cel puţin cinci membri au ajuns la spital în stare gravă, fiind bătuţi până la sânge.

Incidentul s-a produs iîn faţa casei de rugăciuni a Martorilor lui Iehova unde naţionaliştii de la VMRO au organizat un protest.

Atacul a avut loc de sărbătoarea „comemorarea morţii lui Isus Hristos“, cea mai importantă zi pentru Martorii lui Iehova, similară cu Paştele la creştinii ortodocşi.

Ciocnirile violente au durat cel puţin 15 minute, informează presa locală.

VEZI AICI ŞI ALTE CONFLICTE RELIGIOASE.

În octombrie 2009 un grup de ortodocşi din Chişinău a doborât sfeşnicul evreiesc instalat în scuarul Europei. Aceştia au pus în loc o cruce de lemn, iar simbolul evreilor l-au dus lângă monumentul lui Ştefan cel Mare din centru Capitalei Moldovei.

Anul trecut, în Nigeria, cel puţin 500 de persoane, din trei sate creştine situate în apropiere de oraşul Jos (centrul Nigeriei), au fost ucise în timpul unor atacuri ale unor crescători de animale dintr-o etnie musulmană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite