UPDATE Un moldovean a fost împușcat de polițiștii de frontieră români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un moldovean originar din Cahul a fost rănit la punctul de trecere al hotarului moldo-român Giurgiulești-Galați. Bărbatul ar fi ignorat ordinul de a opri la control și a fost împușcat de către polițiștii de frontieră.

Tânărul de 23 de ani este acum internat la spitalul din Cahul, cu o rană în torace și se află acum în sala de operație. „Pacientul a fost internat în jurul orei 12.25. I s-au făcut analize și a fost pregătit imediat pentru intervenția chirurgicală. Starea lui este foarte gravă, iar acum medicii fac tot posibilul să-l salveze“, a declarat directorul instituției, Mihai Orlov.

„Este vorba de un caz excepțional. Bărbatul a trecut legal hotarul de la Giurgiulești. Oamenii legii români au solicitat verificarea automobilului care ar fi dat de bănuit. Cetățeanul însă a refuzat să se supună cerințelor, a întors mașina și a pornit spre Republica Moldova", a declarat Chiril Moțpan, șeful Direcției Relații cu Publicul a Ministerului de Interne de la Chișinău, pentru Publika TV. Potrivit lui, pe acest caz urmează să fie deschis un dosar penal.

Surse din cadrul Poliției de Frontieră Române au precizat pentru „Adevărul“ că moldoveanul a fost oprit pentru verificări pentru că exista o bănuială că mașina era furată. În momentul în care i s-au cerut actele, el a urcat la volan și a trecut în Republica Moldova. Polițiștii susțin că au tras două focuri - unul în plan vertical și unul în pneuri, dar nu l-ar fi rănit. Un comunicat oficial va fi emis abia luni.

Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 10.30, iar bărbatul ar fi condus o mașină cu numere de înmatriculare bulgărești.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite