ULTIMA ZI DE ÎNSCRIERE LA UNIVERSITĂȚI Cele mai solicitate facultăţi sunt Dreptul, Stomatologia, Farmacie şi Economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este ultima zi în care absolvenţii pot să-şi depună actele la universităţi. Pentru aceştia au fost puse la dispoziţie 7 mii de locuri cu finanţare de la buget şi 16 mii de locuri cu taxă.

Pentru a-şi vedea copiii cu studii superioare, părinţii sunt nevoiţi să scoată din buzubare sume mari de bani. La unele universităţi din Capitală tarifele sar peste 20.000 de lei pe an. Specialităţile mai puţin cotate, cum ar fi Pedagogia, au cele mai mici prețuri.

Citește și:

BURSE DE STUDII ÎN ROMÂNIA Vezi ce fişe trebuie să completezi ca să înveţi peste Prut!

EDUCAŢIE Burse în România pentru tinerii de la noi

aflat care sunt cele mai scumpe specialităţi din ţară. Prima în topul celor mai scumpe facultăţi este Stomatologia. Tinerii care vor să aibă grijă de dantura pacienţilor, trebuie să scoată din buzunar 20.300 de lei pe an. Studiile durează cinci ani.

Și arta costă. Pentru cei care vor vrea să dirijeze o orchestră sau să delecteze publicul cu vocea lor într-o sală de operă, taxa anuală se ridică la 17.000 lei. Specialitățile Dirijat orchestral și Canto academic sunt cele mai scumpe de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Bineînţeles, facultăţile de Drept, cele mai populare în ultimii ani, sunt de nelipsit în acest clasament. La Universitatea de Stat contractul este de 9.000 de lei pentru an de studii, iar la ULIM de aproape 8.000 de lei.

Anul trecut, la Universitatea Tehnică (UTM) taxele au variat între 5.500 și 7.750 de lei, iar în acest an ar putea creşte cu aproape 15%.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite