Tudor Braga, critic de artă: „Glebus Sainciuc rămâne un artist plastic de referință și unic în cultura universală prin măștile sale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Glebus Sainciuc a decedat azi dimineaţă la Spitalul Cancelariei de Stat/ chisinau.md
Glebus Sainciuc a decedat azi dimineaţă la Spitalul Cancelariei de Stat/ chisinau.md

Atât criticul de artă Tudor Braga, cât și președintele Uniunii Artiștilor Plastici Ghenadie Jalbă au primit cu durere vestea decesului celui care a fost Glebus Sainciuc. Vezi cum rămâne maestrul artei plastice moldovenești în memoria colegilor săi de breaslă.

Vestea morții cunoscutului portretist Glebus Sainciuc a fost primită cu durere de către artiștii și criticii de artă moldoveni.

„Despre Glebus Sainciuc pot să spun că și-a susținut colegii de breaslă și mai ales pe tinerii artiști. Pentru noi e o mare pierdere. E o lovitură grea. Maestrul rămâne în memoria tuturor prin opera sa. Chiar dacă era în vârstă, nu ne așteptam să moară așa", spune Ghenadie Jalbă, președintele Uniunii Artiștilor Plastici.

„În memoria mea Glebus Sainciuc rămâne un artist plastic de referință și unic în cultura universală prin măștile sale", susține și criticul de artă Tudor Braga.

Glebus Sainciuc a decedat în această dimineață la ora 07.10, la Spitalul Cancelariei de Stat, la două zile după ce fusese supus unei intervenții chirurgicale. Imediat după operație el a fost în stare de comă. Maestrul a pierdut lupta cu viața din cauza unei hemoragii interne masive.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite