Tehnologii medicale avansate expuse la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiștii moldoveni studiază noile tehnologii în domeniul anesteziei, expuse la târg
Specialiștii moldoveni studiază noile tehnologii în domeniul anesteziei, expuse la târg

Cel mai modern aparataj din domeniu este prezentat timp de trei zile la Centrul Moldexpo, în cadrul expoziţiei specializate „Moldmedizin & Molddent". Vizitatorii au putut vedea aparate de ultrasonografie 4D, echipament endoscopic de ultimă generaţie sau fotolii stomatologice performante.

Ca să atragă clienţii, agenţii economici au adus la târg tehnică şi produse medicale la preţul producătorilor şi au organizat diverse acţiuni promoţionale.

Printre „vedetele" expoziţiei poate fi numit un aparat de ultrasonografie 4D, care permite depistarea tumorilor în fază incipientă, fără să se recurgă la tomografia computerizată şi rezonanţa magnetică. La fel de performant este şi utilajul video pentru efectuarea endoscopiei. Aceeaşi firmă a prezentat o maşină nouă pentru anestezie folosită în sălile de operaţii.

Prim-viceministrul Mihai Moldovanu, a spus că astfel de aparate au fost instalate la două spitale din Capitală. „Medicii sunt foarte mulţumiţi de cum funcţionează", a menţionat oficialul.

SCAUN STOMATOLOGIC
CU CAMERE VIDEO

În cadrul expoziţiei au fost expuse şi o serie de utilaje stomatologice japoneze. Una din firmele participante promova fotolii de ultimă generaţie. Noile scaune permit îngrijirea pacienţilor invalizi care se află în scaune cu rotile. În plus, în set este inclusă o cameră video intraorală care, fiind introdusă în cavitatea bucală, arată imaginea pe un ecran anexat la fotoliu. Pe un alt ecran, montat la scaun, se poate vedea roentgenoscopia. Membrii companiei distribuitoare au dat asigurări că un astfel de fotoliu lucrează zece ani fără reparaţie.
Un alt distribuitor de aparataj medical încerca să atragă vizitatorii, propunându-le glucometre gratis cu condiţia ca aceştia să procure două cutii de teste pentru măsurarea glucozei în sânge.

„Aparatele au garanţie pe viaţă. În plus, clientului i se face o cartelă de discount cu care poate procura teste cu o reducere de 10%", a specificat Angela Simion, managerul companiei.
În prima zi de târg, sala de expoziţie a fost arhiplină de lucrători medicali. Dumitru Sârbu, doctor conferenţiar în medicină, a spus că este mulţumit de ceea ce a văzut la expoziţie. Totuşi, el a accentuat că la Chişinău au fost expuse produse „pe măsura posibilităţilor ţării noaste".

Producători din 20 de ţări

Expoziţia internaţională specializată „Moldmedizin & Molddent" se desfăşoară la „Moldexpo" în perioada 13-16 septembrie. În cadrul acesteia, vizitatorilor li se oferă o gamă vastă de produse şi echipamente medicale din aproape 20 de ţări. Aici poate fi găsit aparataj de diagnosticare, accesorii şi consumabile pentru spitale și clinici. La fel, la târg îşi promovează serviciile centrele medicale private și reţelele de farmacii. Specialiştii se mai pot informa despre inovaţiile în domeniu și în cadrul conferinţelor ştiinţifico-practice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite