Târgul produselor autohtone și ecologice în centrul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia-târg a produselor ecologice şi tradiţionale continuă și astăzi. Locuitorii Capitalei care vor pot merge la cumpărături în parcarea Ministerului Agriculturii unde pot cumpăra lactate, legume și mezeluri direct de la producător.

La iarmaroc, ouăle put fi cumpărate cu 13 lei, kilogramul de varză costa trei lei, unul de sfeclă - cinci lei, iar morcovul se vinde cu șase lei kilogramul. Oferta este completată și de produse apicole și de mezeluri. „Am adus o tonă de varză crescută ecologic și mai am de vândut jumătate, dar mai am timp. Este un târg foarte bun pentru că noi nu avem acces la piața centrală, acolo locurile sunt cumpărate, iar dacă vindem prin intermediari, marfa este mul mai scumpă", spune Ion Ungureanu (62 de ani) din Lozova.

Amatorii de miere și de brânză trebuie să se grăbească pentru că aici se fac cozile cele mai lungi. La târg, un kilogram de miere costă 70 de lei, iar unul de brânză -60 de lei, prețul acestora varia în funcție de sortiment. „Ieri am făcut aproximativ 13.000 de lei. Avem nevoie de niște condiții, dar orice oportunitate de a ne vinde produsele este o șansă în plus pentru producători", explică Gheorghe Plămădeală, manager vânzări la brânza de Brăviceni.

image
image
image

CLICK PENTRU GALERIE

Vin de mure la 100 de lei

La târg mai găsiți și mure. „Vând mure congelate pe care le vând cu 50 de lei kilogramul, vinul costă 100 de lei, iar gemul de mure - 40 de lei. Mulți sunt curioși să gurste, dar ajung să cumpere pentru că nu au încercat niciodată vin de mure, de exemplu. Am venit cu niște produse neobișnuite, dar sănătoase și benefice", se laudă Raisa Ghimp din Țipala, Ialoveni.

Cei care au făcut deja cumpărături spun că prețurile sunt acceptabile. „Orice om care locuiește la oraș vrea să aibă contact direct cu producătorul și să cumpere produse fătă conservanți și chimicale. Prețurile sunt bune, chiar dacă unele produse sunt mai scumpe merită să fie cumpărate pentru că sunt ecologice, iar eu respect munca omului de la sat", spune Odeta Țigănaș (36 de ani) din Chișinău.

Mulțumită de ce a găsit la iarmaroc este și Ana Iuncu (80 de ani) din Chișinău. „Sper că producătorii ne spun adevărul că aceste produse sunt ecologice. Poate că ar fi bine să aducă mai multe legume și fructe", sugerează femeia.

Evenimentul este organizat de către Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare. Startul iarmarocului a fost dat pe 3 noiembrie. Târgul va fi organizat la sfârşitul fiecărei săptămâni, iar locul pentru vânzare este fără plată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite