Surprize la Festivalul „Maria Bieşu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primadona Operei Naţionale s-a stins din viaţa la 16 mai 2012
Primadona Operei Naţionale s-a stins din viaţa la 16 mai 2012

În cadrul celei de-a XX-a ediţie a festivalului de Operă şi Balet „Maria Bieşu", pentru prima dată, va avea loc un concurs internaţional de interpretare.

Festivalul începe pe 7 septembrie şi va dura opt zile, timp în care vor avea loc şase spectacole de operă şi balet, cu invitaţi din opt ţări. Inaugurarea concursului va avea loc pe 11 septembrie, în Sala mică a Filarmonicii „Serghei Lunchevici", iar finala se va ţine pe 14 septembrie. Pentru locul I va fi acordat premiul de 15.000 de euro şi trofeul festivalului. Premiul II este în valoare de 10.000 de euro, iar pentru locul III se vor acorda 7.000 de euro. Până acum au fost depuse peste 50 de cereri de participare, dintre care 33 au fost deja acceptate.

Festivalul va fi deschis cu spectacolul de operă „Tosca", în care vor evolua soprana din Rusia, Svetlana Kasyan, şi baritonul din Italia, Mauro Augustini. „Tosca" a fost şi spectacolul de debut al Mariei Bieşu, primadona Operei Naţionale, care s-a stins din viaţă la 16 mai, la vârsta de 76 de ani. Parte a programului este şi tradiţionalul concert de binefacere, unde vor evolua soprana din România, Felicia Filip, şi tenorul din SUA, Erik Fennell.

Trofeului festivalului reprezintă o figură geometrică în forma unui element din orgă, ce reprezintă sunetul, la baza lucrării stau câteva clape de pian, iar în vârful figurii stau două iniţiale ale interpretei Maria Bieşu-MB. Autorul ei este sculptorul Gheorghe Postovan. Figura, pentru care s-au alocat 20.000 de lei, va fi turnată din bronz. ; Sursa: Info-Prim Neo

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite