Şevciuk dezminte dislocarea bazei militare ruseşti în regiunea transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evgheni Şevciuk
Evgheni Şevciuk

Reacţia vine după ce mai multe canale mass-media ruseşti au difuzat informaţii despre înlocuirea misiunilor de menţinere a păcii în teritoriu, cu amplasarea unei baze militare.

Evghenii Şevciuk a declarat pentru „Ria Novosti" că informaţiile legate de baza militară rusă au ajuns la presă prin intermediul unor persoane dezinformate. El a negat faptul că ar fi discutat despre acest subiect cu viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigorii Karasin, în cadrul forumului internaţional ştiinţifico-experimental organizat la Tiraspol, cu ocazia aniversării a 20-a a staţionării trupelor de pacificare în zona de securitate.

„Cred că principalele cauze ale conflictului nu au fost epuizate, există multe contradicţii, iar misiunile de menţinere a păcii sunt forţa reală care împiedică izbucnirea unui conflict armat între cele două maluri. De aceea misiunea de menţinere a păcii este necesară şi noi optăm pentru păstrarea formatului actual. Aceasta trebuie menţinută în teritoriu până în momentul atingerii unui acord politic global, care să prevadă toate regulile de securitate", a declarat Şevciuk citat Info-Prim Neo.

Revenirea lui Băsescu, spaima Tiraspolului: „Baza militară rusă ne-ar putea ajuta să facem față «ameninţării românești»“

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite