Scandal la examinarea dosarelor candidaţilor care se vor şefi la Centrul Naţional Anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colaj Adevărul
Colaj Adevărul

Deputatul comunist, Sergiu Sârbu, şi preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, au avut un schimb de replici aspre la şedinţa de astăzi a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, înainte de examinarea dosarelor candidaţilor la funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Sergiu Sârbu susţine că desfăşurarea concursului a fost organizat de ochii lumii.

Deputatul comunist s-a adresat către preşedintele comisiei, deputatul liberal Victor Popa, spunând că ştie că deja a fost numit cel care va ocupa funcţia. În discuţie a intervenit preşedintele PL. „Aici e comisie parlamentară, nu e loc pentru declaraţii politice. Îmi pare rău că sunteţi atât de nepregătit. Dacă ştiţi numele, haide, spune-ţi-l!", a replicat Mihai Ghimpu, potrivit Info-Prim Neo.

Viorel Chetraru s-a înscris în cursa pentru fotoliului de șef al Centrului Național Anticorupție

La şedinţa comisiei asistă şi un expert independent, Przemyslaw Musialkowski. Acesta a susţinut un discurs în faţa deputaţilor, referindu-se la unele practici internaţionale de alegere a şefilor anticorupţie. Przemyslaw Musialkowski a comunicat că în toate statele europene aceştia sunt numiţi în baza unui concurs.

22 de persoane vor să fie șefi la Centrul Național Anticorupție

Luptă strânsă pentru fotoliul de director al Centrului Național Anticorupție. Cine sunt cei care se vor şefi

Deputaţii din Comisia juridică, numiri şi imunităţi s-au adunat astăzi să examineze dosarele celor 22 de candidaţi la şefia CNA. Până pe 1 octombrie, comisia trebuie să prezinte plenului Parlamentului numele unui singur candidat selectat.

La sfârşitul lunii mai, Parlamentul a votat proiectul de lege privind reforma Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC). Centrul va fi redenumit în Centrului Naţional Anticorupţie, începând cu 1 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite