Salarii mai mici pentru şefii întreprinderilor de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţa Guvernului Republicii Moldova
Şedinţa Guvernului Republicii Moldova

Guvernul a avizat astăzi un proiect de modificare a Legii salarizării, prin care se propune reducerea salariilor pentru conducătorii întreprinderilor de stat, întreprinderilor cu capital majoritar de stat şi întreprinderilor monopoliste.

Potrivit iniţiativei legislative a unui grup de deputaţi, salariul conducătorilor întreprinderilor nominalizate, care se stabileşte printr-un contract între director şi fondator (Guvernul sau ministerele în numele Guvernului), va fi limitat la trei salarii medii lunare. Actualmente acest plafon este de cinci salarii medii lunare. De asemenea, se propune ca mărimea maximă a premiilor să nu poată depăşi şase salarii de funcţie lunare pe an, ţinând cont de rezultatele activităţii economice a întreprinderilor.

Problema retribuţiilor exagerate ale conducătorii întreprinderilor de stat a fost abordată de nenumărate ori în şedinţele Guvernului. Nemulţumirile apar în contextul în care unii şefi au salarii chiar şi de sute de mii de lei pe an, în timp ce salariile angajaţilor acestor întreprinderi sunt mult mai mici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite