ŞOCANT Elev de-a treia, agresat sexual zile la rând de colegi mai mari în WC-ul şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul violat ar putea rămâne cu traume pe viață. Foto arhivă Adevărul
Copilul violat ar putea rămâne cu traume pe viață. Foto arhivă Adevărul

Un elev din clasa a III-a de la Liceul „Mihai Eminescu" din Hancesti a fost agresat sexual, timp de trei zile la rând, de către trei băieţi de-a zecea. Totul s-ar fi întâmplat în WC-ul şcolii şi în sala de sport, chiar în timpul orelor. Presupuşii violatori se află în arest la domiciliu.

Agresiunile au avut loc în luna septembrie, dar au ajuns în atenţia oamenilor legii abia acum. Solicitaţi de Pro TV, procurorii din Hânceşti au confirmat informaţia, însă refuză să ofere mai multe detalii „pentru a nu intimida copilul" şi pentru că presupuşii agresori sunt minori. Procurorii au spus doar că pe marginea cazului a fost deschisă o cauză penală. Publika TV îl citează însă pe procurorul raionului, Ovidiu Scutelnic, care susţine cei trei adolescenţi suspectaţi de viol sunt cercetaţi penal pentru acţiuni perverse cu caracter sexual şi se află în arest la domiciliu.

Primarul oraşului Hânceşti, Alexandru Botnari, citat de Publika, dă vina pe angajaţii poliţiei din raionul Hânceşti că ar fi tăinuit cazul şi nu cooperează cu autorităţile locale.

Şi Ministerul Educaţiei a iniţiat o anchetă. Instituţia anunţă într-un comunicat de presă că a creat în regim de urgenţă un grup de lucru pentru a verifica datele, dar şi acţiunile persoanelor responsabile. Directorul instituţiei riscă să fie demis dacă se va constata că a ştiut de acest caz şi nu a anunţat autorităţile locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite