SCANDAL Consulul general al Republicii Moldova în Germania a condus băut şi a provocat un accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Socolan, Consul general al Republicii Moldova în Germania cu sediul la Frankfurt pe Main a fost implicat într-un accident rutier. Potrivit ziarului Bild, acesta ar fi fost în stare de ebrietate, dar s-a folosit de imunitatea diplomatică pentru a refuza trecerea testului de alcoolemie.

Diplomatul aflat la volanul unui Mercedes E 280 de culoarea neagră conducea cu o viteză mai mare de 80 de kilometri pe oră, cât este permis pe acest segment de drum şi care era prea mare pentru a se înscrie într-o curbă, se menţionează în bild.de.

Costul reparaţiei maşinei distruse de diplomat a fost estimat la 20.000 de euro.

Potrivit poliţiei, Dumitru Socolan ar fi fost în stare de ebrietate, dar a refuzat să treacă testul de alcoolemie şi a plecat de la locul accidentului cu un taxi.

Dumitru Socolan a fost numit Consul general al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main în septembrie 2009. A mai ocupat această funcţie în anii 2001-2005.  Este căsătorit şi are doi copii.

image

Dumitru Socolan

Curios este că despre acest accident produs încă trei zile în urmă Ministerul Afacerilor de Externe de la Chişinău nu a făcut nici o precizare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite