Ruşii au rebutat în prima jumătate de an doar 0,4% din vinurile şi coniacurile exportate de Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara noastră a exportat pe piaţa rusă în primele şase luni ale anului 2011 1687 loturi de vinuri, 214 loturi de divinuri şi 79 de loturi de vinuri în vrac, într-un volum total de 9,96 milioane de litri, a anunţat Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor şi bunăstării populaţiei al Federaţiei Ruse (Rospotrebnadzor).

Din volumul total de aceste băuturi alcoolice exportate de Republica Moldova pe piaţa rusească Rospotrebnadzor a rebutat în acest an pe motiv că nu ar corespunde standardelor de igienă şi inofensivitate 12 loturi de vinuri şi divinuri în volum total de 43 mii de litri. Această cantitate reprezintă mai puţin de jumătate de procent din volumul total livrat pe piaţa Federaţiei Ruse, iar cota produselor necalitative s-a redus de aproape două ori comparativ cu anul trecut.

Astfel, în 2010 Rusia a întors peste 2,2 milioane de litri de vinuri produse în Republica Moldova pe motiv că acestea nu ar fi corespuns standardelor de calitate şi inofensivitate.
Producătorii de vinuri afirmă că în acest an Rospotrebnadzor are mai puţine pretenţii faţă de produsele alcoolice moldoveneşti.
În acelaşi timp datele oficiale arată o scădere dramatică de circa treo ori a exporturilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa rusească.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite