Revista presei: A cucerit Sorbona, fiind ţintuită în scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Cucuruzeanu
Elena Cucuruzeanu

Astăzi aflați povestea unei tinere din Orhei care a cucerit Sorbona, dar și cum şi de ce ajung moldovenii victime ale traficului de fiinţe umane.

A cucerit Sorbona, fiind ţintuită în scaunul cu rotile. La PublikaTV aflați povestea unei tinere invalide din Orhei care va studia în Franţa. Este povestea unei tinere din Orhei, care nu a renunţat nici o clipă la visul ei chiar dacă boala a făcut-o dependentă de scaunul cu rotile. Ea are 20 de ani şi suferă de osteogeneză imperfectă congenitală. Boala nu a împiedicat-o însă să lupte pentru un viitor mai bun. Şi-a dorit să ajungă la Sorbona, aşa că a început să înveţe franceza.

La Europa Liberă aflați despre traficul de ființe umane și rănile pe care le provoacă victimelor. Eforturile guvernului de la Chişinău de a combate traficul de fiinţe umane sunt apreciate într-un raport al Departamentului de Stat de la Washington. Republica Moldova se regăseşte în categoria statelor care au înregistrat succese, dar mai trebuie să îmbunătăţească cadrul legal, pentru a ajunge la standardele legislaţiei occidentale de luptă cu sclavia modernă. Cum şi, mai ales, de ce ajung moldovenii victime ale traficului de fiinţe umane?

După două luni, cadavrul tânărului care a murit la Paris a fost adus acasă, anunță ProTV. Și-a văzut copilul acasă în sicriu. Momente sfâșietoare, aseară, pe aeroportul Chișinău, unde corpul neînsuflețit al unui tânăr a fost adus de la Paris. Băiatul a murit acum două luni în capitala Franței, unde lucra la negru. Tatăl îndurerat a venit la aeroport să ia sicriul fiului său.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite