Renumărarea voturilor va costa 13 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală a decis, astăzi, ca renumărarea buletinelor de vot de la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, să se facă la 15 decembrie, începând cu ora 8.00. Această procedură va dura doar o singură zi şi va costa 13 milioane de lei (1,05 milioane de dolari).

Conform prevederilor Curţii Constituţionale, renumărarea voturilor trebuie să se facă în cel mult şapte zile calendaristice de la data adoptării hotărârii. În paralel cu renumărarea voturilor, Comisia Electorală Centrală urmează să contrapună listele electorale de bază cu cele suplimentare, pentru a vedea dacă ele nu conţin unele şi aceleaşi nume.

Astfel, miercuri dimineaţa, sacii cu buletinele de vot, care au fost depozitaţi la judecătoriile de sector, vor fi transportaţi, sub escorta poliţiei, la cele 2036 de birouri electorale din toată republica. La renumărare vor participa peste 20 de mii de persoane. Voturile de peste hotare vor fi renumărate la Sala Polivalentă din Chişinău.

Partidul Comuniştilor a cerut Curţii Constituţionale renumărare voturilor şi după alegerile parlamentare din 5 aprilie. Rezultatul alegerilor a rămas însă neschimbat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite