Lucrările de azi la BAC sunt pe Internet. Ministerul Educaţiei a identificat candidaţii care au postat testele pe reţele de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răspunsurile la examenul de bacalaureat de astăzi au apărut deja pe Internet. În reţelele de socializare au fost postate poze cu lucrările fapt ce demonstrează că tinerii au intrat la examen cu telefoane mobile.

Examenul la limba străină a început la ora 9.00.

Pe forumul bacmd.com, unii absolvenţi disperaţi cer ajutor. „La franceză, vă rog“, scrie cineva.„Avem nevoie de gramatica rezolvată la engleză“, scrie o altă persoană. Pe unele site-uri sunt date raspunsurile, doar că acolo accesul e limitat.

Agenţia de evaluare şi examinare a identificat candidaţii care au scos testul la limba străină din sala de examinare. Este vorba de un candidat din Centrul de bacalaureat din Olăneşti, Ştefan Vodă şi altul din Ialoveni. Lucrările acestora vor fi anulate, iar preşedinţii comisiilor de bacalaureat vor fi audiaţi mâine.

Încălcări au fost depistate şi în timpul primului examen la Bac. Câiva preşedinţi de comisii au fost concediaţi.

CITEŞTE ŞI: Bacalaureat cu stângul. Primele încălcări, depistate azi de Centrul Anticorupție

Descinderi ale ofiţerilor anticorupţie în cinci centre de BAC. Sute de elevi prinşi cu telefoane la examen

Ministerul Educaţiei a instituit o linie telefonică la care pot suna toţi cei care descoperă fraude în timpul examenelor - 23-46-09.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite