Raportorii APCE: „Cel mai important succes al Moldovei este preşedintele ales“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit raportorilor APCE, alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de șef al statului este cel mai mare succes al actualei guvernări
Potrivit raportorilor APCE, alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de șef al statului este cel mai mare succes al actualei guvernări

Cea mai mare reuşită a Moldovei din anul curent a fost alegerea şefului statului şi deblocarea situaţiei politice din ţară. La această concluzie au ajuns raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Piotr Vach şi Lise Christoffersen, care au avut o vizită de documentare în ţară pe parcursul acestei săptămâni, potrivit Info-Prim Neo.

Raportorii au menţionat că alianţa de guvernare a pierdut jumătate de mandat din cauza blocajului politic până la alegerea preşedintelui. Piotr Vach şi Lise Christoffersen spun că autorităţile moldoveneşti au reuşit să adopte mai multe legi importante, dar este necesar ca acestea să fie puse în aplicare. Un aspect pozitiv menţionat de raportori este adoptarea unui plan de acţiuni cu privire la onorarea angajamentelor Republicii Moldova faţă de Consiliul Europei.

Piotr Vach şi Lise Christoffersen nu au putut preciza dacă vor recomanda sau nu Consiliului Europei trecerea Moldovei la faza post monitorizare, lucru solicitat de autorităţile de la Chişinău.

Piotr Vach şi Lise Christoffersen au vizitat şi regiunea transnistreană a Moldovei, dar spun că nimeni din administraţia de la Tiraspol nu a fost disponibil să se întrunească cu ei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite