REVISTA PRESEI Bustul lui Alexandru Ioan Cuza, dezvelit cu cântec în sectorul Botanica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Sursa: Pro TV
Statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Sursa: Pro TV

Statuia oferită de Consiliul Județean Prahova a stârnit discuții după ce reprezentanții Ligii Tineretului Rus i-ar fi reproșat primarului Dorin Chirtoacă faptul că nu ar fi avut dreptul să o instaleze.

Gâlceavă între reprezentanții Ligii Tineretului Rus și autoritățile locale, de Ziua Limbii Române, după ce edilii au dezvăluit bustul lui Alexandru Ioan Cuza, pe strada cu același nume, din sectorul Botanica, relevă ProTV.md. Unul dintre membrii organizației i-a reproșat primarului Dorin Chirtoacă faptul că nu ar fi avut dreptul să instaleze statuia, în contextul în care aproximativ 5.000 de oameni ar fi semnat o petiție pentru redenumirea străzii.

Bustul este fabricat din bronz și reprezintă un cadou din partea președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma.

Ocolul Pământului în buggy car

Doi australieni care fac înconjurul lumii au poposit, ieri, în Chișinău, după ce au vizitat deja 96 de țări, precizează Publika.md. Cei doi soți de la Antipozi călătoresc cu un buggy car construit chiar de ei și susțin că au umplut deja trei pașapoarte cu vizele statelor pe care le-au traversat.

Șpagă de 180 de euro pentru un permis de conducere

Doi oameni au fost reținuți de ofițerii Anticorupție după ce au fost prinși cu mită la Secția de Examinare a Conducătorilor Auto din cadrul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, relevă Unimedia.md. Un profesor de circulație de la școala de meserii a pretins 180 de euro de la un cursant, pentru ca examinatorul să-i dea răspunsurile corecte. Ulterior s-a dovedit că responsabilul Secției de Examinare a Conducătorilor Auto mai „facilitase" testarea a încă zece candidați.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite