REPETIȚII DE ZIUA INDEPENDENȚEI: Militarii au scos vehiculele de infanterie motorizată, de la naftalină. Vezi GALERIILE FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soldații moldoveni au exersat astăzi noul pas de defilare în vechile uniforme. Tot în Piața Marii Adunări Naționale au fost puse în funcțiune și vehiculele diviziei de infanterie motorizată, pentru prima dată, după cinci ani.

La repetiția publică de astăzi, organizată în Piața Marii Adunări Naționale, au fost prezente contingente de infanterie, grăniceri, carabinieri, garda de onoare, precum și trupe cu misiuni speciale. În total 14 detașamente care au mărșăluit astăzi, pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, în noul pas de defilare. Toți militarii au defilat, însă, în vechile uniforme.

Tot exercițiul a durat fix 40 de minute. De asemenea, vor mai fi două repetiții, una nocturnă în data de 20 august și cealaltă pe 24 august.

image
image
image

Click aici să vezi prima GALERIE FOTO!

Dintre oficialități, la exercițiu au fost prezenți premierul Vlad Filat și ministrul Apărării, Vitalie Marinuța.

„Poate că unii pași n-au fost ținuți așa cum trebuie, au mai fost unele mici detalii care trebuie ajustate, dar per ansamblu a fost bine", a mărturisit Vitalie Marinuța, ministrul Apărării.

Premierul Filat a spus că programul exersat pentru 27 august, ziua Independenței Republicii Moldova, este unul satisfăcător, având în vedere faptul că armata trece printr-un proces de modernizare.

image
image
image

Click aici să vezi cea de-a doua GALERIE FOTO!

Pe lângă defilările de trupe, la exercițiul public de astăzi au fost prezentate și vehiculele militare din componența armatei Republicii Moldova. Este vorba despre cinci TAB-uri, patru vehicule destinate transportului de soldați, patru transportatoare de vehicule militare, cinci blindate ușoare, șase tunuri și șase baterii antiaeriene mobile.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite