Publicitatea la medicamentele eliberate pe bază de rețetă ar putea fi interzisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva „Adevărul“
Arhiva „Adevărul“

Inițiativa legislativă prevede ca reclamele la medicamente care vor rula la radio sau la televizor să conțină anumite elemente specifice, precum numărului licenței de activitate eliberată de instituția de stat abilitată și recomandarea de adresare către un medic sau farmacist, în cazul apariției efectelor secundare.

Proiectul de lege a fost propus de către deputații Dumitru Diacov și Oleg Țulea și face referire la interzicerea publicității pentru tratamentele care necesită o prescripție medicală.

Potrivit inițiativei legislative, este permisă publicitatea exterioară la locurle de producere și comercializare a medicamentelor, precum și în publicațiile adresate angajaților din sistemul sanitar.

Totodată, în spoturile publicitare radio și TV pentru medicamentele fără prescripție, ar trebui inclusă recomandarea de adresare către medic sau farmacist, în cazul apariției unor reacții adverse, precum și prezentarea pe ecran, timp de minim 5 secunde, a numărului licenței de activitate eliberată de instituția de stat abilitată.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite