Procurorii i-au înaintat învinuirea ex viceministrului de Interne. Oamenii legii îi încriminează neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape doi de la protestele din aprilie 2009, Valentin Zubic, fostul viceministru al Afacerilor Interne, este învinuit de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul lui Valeriu Boboc şi alte urmări grave.

Procurorii l-au pus sub învinuire la 2 martie, încadrându-se la limită în termenul prevăzut de legislaţie.

Cornel Bratunov, procuror-şef al Secţiei Exercitarea Urmăririi Penale în Cazuri Excepţionale, a explicat de ce acumularea probelor a durat şase luni.

„Dosarul lui Valentin Zubic este unul complicat. Sunt mulţi martori şi multe documente. Procurorii au adunat destule probe pentru înaintarea învinuirii", explică Bratunov.

Valentin Zubic nu a oferit comentarii.

Anterior el declarat pentru „Adevărul" că nu ştie „ce au de gând să facă procurorii", dar că periodic este chemat la Procuratura Generală pentru interogări.

Ex-viceministrul de Interne Valentin Zubic a fost recunoscut în calitate de bănuit în „dosarul 7 aprilie", pentru neglijenţă în serviciu cu urmări grave, încă la începutul lunii septembrie 2010, fiind cercetat în stare de libertate.

Foşti comisari de poliţie au declarat de mai multe ori în instanţă că în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 au primit indicaţii de la Valentin Zubic, lucru confirmat şi de Gheorghe Papuc, ministrul de Interne de atunci.

Dacă va fi găsit vinovat, Valentin Zubic riscă de la doi la şase ani de închisoare sau amendă de până la 16.000 de lei. De asemenea, fostul viceministru ar putea fi privat de dreptul de a ocupa funcţii pe un termen de până la cinci ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite