Primul tren renovat în România va circula de săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bilet va costa între 55 și 120 de lei
Un bilet va costa între 55 și 120 de lei

Călătorii de pe ruta Chişinău-Ocniţa vor putea circula cu primul tren renovat în România începând cu săptămâna viitoare. Preţul călătoriei va creşte cu circa 30%, transmite Info-Prim Neo.

Directorul general al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova", Vitalie Struna, a declarat presei că trenul renovat nu a fost până acum pus în circulaţie pentru că nu a fost încă finalizată procedura de testare, care presupune parcurgerea a 3 mii de kilometri. „Mai are o mie de kilometri de parcurs. Cred că până la sfârşitul săptămânii termină. Sper că săptămâna viitoare va intra pe cursă", a notat Vitalie Struna.

Până acum de la Chişinău la Ocniţa cu trenul se ajungea în 8 ore şi jumătate. Cu noul tren cursa va fi scurtată până la 5 ore şi jumătate. Şi consumul de motorină s-a redus cu circa o tonă.

Călătorii vor putea alege între vagoane clasa 1, clasa 2 şi clasa socială. Ultima va fi cea mai ieftină. O călătorie în vagon clasa socială va costa 55-60 de lei, în clasa doi biletul va fi de 90 de lei, iar în clasa întâi - 115-120 de lei.

Ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Anatol Şalaru, a declarat că până la sfârşitul acestui an urmează să fie renovate încă 5 trenuri. „Acum suntem în proces de negocieri cu BERD şi cu BEI, care vor să ofere 50 de milioane de euro pentru materialul rulant de la calea ferată, pentru modernizarea trenurilor şi a locomotivelor", a menţionat ministrul.

Ministrul transporturilor al României, Ovidiu Silaghi, a declarat că renovarea trenului, de către o companie română, a avut loc în 63 de zile. Trenul renovat va permite un flux mai mare de călători.

Trenul renovat a ajuns în Republica Moldova la începutul lunii iunie curent

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite